Η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 και τους Τομείς Ηλεκτρολογίας I και ΙΙ του Εργαστηριακού Κέντρου της, διοργανώσαν στις 8 και 9 Μαΐου 2015, Διημερίδα Ενημέρωσης για την ¨Ηλεκτρική Ασφάλεια¨.

Στη Διημερίδα, μέσω δράσεων όπως διαλέξεων, παρουσιάσεων, διανομής πληροφοριακού υλικού, ανάδειξης χρήσιμων οδηγιών και πρακτικών συμβουλών, προάγεται ο σκοπός της διαρκούς ενημέρωσης των μαθητών, των γονέων, των επαγγελματιών αλλά και του ευρύτερου κοινού σε θεμελιώδη θέματα ηλεκτρικής ασφάλειας, με στόχο τη μείωση του ποσοστού των θανάτων, τραυματισμών, πυρκαγιών και απωλειών περιουσίας που σχετίζονται με τον ηλεκτρισμό, για το κοινό όφελος. Παράλληλα, προάγεται η προσπάθεια θεσμοποίησης ενημερωτικών δράσεων σχετικών με την ηλεκτρική ασφάλεια, ώστε αυτές να αποτελέσουν έναν σημαντικό κόμβο έλξης και διαμόρφωσης του Ηλεκτρολογικού γίγνεσθαι σε όλο το εύρος της χώρας μας τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε ευρύτερο επίπεδο.

Η εταιρία ΠΙΤΤΑΣ-ΔΡΑΓΝΗΣ Ε.Π.Ε., είχε την τιμή να προσκληθεί και να συμμετάσχει στην ημερίδα. Ο Γενικός και Τεχνικός διευθυντής, κύριος Βασίλης Πιττάς, παρουσίασε διάφορα «Ζητήματα και τεχνικές γειώσεων και αντικεραυνικής προστασίας» και συζήτησε επί του θέματος  με τους παρευρισκόμενους.